İddiaların merkezinde Göynük’teki firma var

İddiaların merkezinde Göynük’teki firma var İddiaların merkezinde Göynük’teki firma var
A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, TEİAŞ’ın Bolu Göynük Termik Santrali için Kazancı Holding’e yaptığı 225 milyon liralık teşvik ödemesini eleştirerek, hükümeti kamu kaynaklarını yandaşlara aktarmakla suçladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından Kazancı Holding’e ödenen teşvik miktarının aşırı yüksek olduğunu belirterek, hükümeti eleştirdi. 

Yavuzyılmaz, 2024’ün ilk 7 ayında Bolu Göynük Termik Santrali için şirkete 225 milyon 58 bin 500 lira ödendiğini ifade etti.
Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teşvikin bir önceki yıla göre yüzde 708 oranında arttığını vurgulayarak, “Bu teşvik değil, açıkça peşkeş çekmektir. AKP, kamu kaynaklarını yine yandaşlara aktarıyor!” dedi. 

TEİAŞ’ın resmi internet sitesinden alınan bilgilere dayanarak yapılan bu açıklamada, iktidarın enerji alanındaki politikaları sert bir dille eleştirildi.

Yavuzyılmaz paylaşımında; “Yaparsa AK Parti yapar! 

TEİAŞ’ın, Bolu Göynük Termik Santrali için Kazancı Holding’e ödediği teşvik tutarının bir önceki yıla göre %708 artırıldığını tespit ettik. 2024’ün ilk 7 ayında

 Şirkete ödenen kapasite mekanizması teşvik tutarı: 225.058.500 TL

Bu teşvik vermek değil, peşkeş çekmektir! 

Kaynak: Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Resmi İnternet Sitesi” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler